Sil (9) zag hoe een invalidekarretje tegen de pontklep botste. ’Het was een hele harde klap toen die auto tegen de pont aanreed’

Sil en zijn vader Paul.

Sil en zijn vader Paul.© foto kees de boer

Kees de Boer
Velsen-Zuid

Het is herfstvakantie en Paul Kraaijeveld en zijn zoon Sil hebben de tijd aan zichzelf. De twee zijn net langs geweest bij Roos in Beverwijk.

Roos is de halfzus van Sil en daar gaan ze af en toe samen op bezoek. Het negenjarige jongetje vertelt dat hij het altijd gezellig vindt bij zijn zus en helemaal vandaag: ,,Omdat we heel lekker ijs hebben gegeten.’’

Wat hij ook nog wel even kwijt wil, is dat hij zijn school ’helemaal niet mist’ nu deze vanwege de vakantie gesloten is.

,,Ik vind buiten spelen veel leuker dan school.” Waarom? ,,Op school moet je de hele tijd opletten en allemaal dingen leren. Dat vind ik niet leuk.”

Of ze deze herfstvakantie nog wat leuks gaan doen?

Het jochie knikt: ,,We gaan naar Corpus, dat lijkt me heel gaaf.”

Vader Paul legt uit dat Corpus een expositie in Leiden is waar je als bezoeker een reis door het menselijk lichaam maakt. Je kunt al reizende ’mee-ademen’ in de longen bijvoorbeeld, op een tong springen en door het oor lopen. Al reizende door de mens zie, voel en hoor je hoe het lichaam werkt.

Gereserveerd

,,Het loopt storm voor die tentoonstelling”, zegt Paul. ,,We konden alleen nog maar om zes uur ’s avonds terecht. Ik heb toch maar gereserveerd.”

Ineens schiet Sil wat te binnen, zegt hij. ,,Er was nog een botsing op de pont. Een meneer was met zijn auto tegen de klep aangereden.”

,,Die meneer reed in een invalidenkarretje”, vult Paul zijn zoon aan. ,,Hij gaf gas terwijl de klep nog omhoog stond. Zijn hele bumper was verfrommeld.”

Sil kijkt ernstig: ,,Het was een hele harde klap toen die auto tegen de pont aan reed. Maar die meneer kon later toch weer doorrijden omdat veel mensen die man gingen helpen met zijn bumper. Ze hadden ook de deuk er nog uitgehaald. Dat vond ik heel goed gedaan.”

De herfstvakantie is mooi begonnen zo voor het negenjarige mannetje.

Dat belooft nog wat.

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.