Centrum Schalkwijk staat twee dagen lang vol creatievelingen, laatste kans om je aan te melden voor een kraam op de kunstmarkt

Organisator Elizabeth Bondo staat volgende week vrijdag en zaterdag zelf ook op de kunstmarkt met haar creaties.

Organisator Elizabeth Bondo staat volgende week vrijdag en zaterdag zelf ook op de kunstmarkt met haar creaties.© Eigen Foto

Wessel Mekking
Haarlem

Centrum Schalkwijk staat volgende week vrijdag en zaterdag vol met minsten 41 kramen met kunst.

Het winkelcentrum, dat z’n vijftigjarig bestaan viert, is dan het toneel van een kunstmarkt, georganiseerd door Stichting Palanka Negra. De Schalkwijkse stichting wil met haar activiteiten de integratie, zelfredzaamheid en saamhorigheid bevorderen.

,,We hebben al 41 aanmeldingen voor de kunstmarkt’’, vertelt voorzitter Elizabeth Bondo. ,,Daar zijn we blij mee.’’ Sieraden, glas-in-lood, schilderijen, haakwerk, litho’s; het is een greep uit de creaties die kunstenaars en hobbyisten op 29 (van 11 tot 18 uur) en 30 oktober (11 tot 17 uur) verkopen. Ook Bondo zelf heeft een kraam op de kunstmarkt, waar onder meer haar schilderijen te bewonderen zijn.

Daarnaast treedt ze op 30 oktober om 14 uur op met haar gospelkoor Pata-Pata in het centrum. Dit koor bestaat sinds de lente en trad al meerdere keren op. Voor de kinderen wordt tijdens het evenement een knutseltafel neergezet, waar die zaterdag van 11 tot 13 uur een workshop wordt gegeven.

In samenwerking met Genootschap Oud-Schalkwijk Haarlem is een kunstwandeling opgezet naar wat volgens de initiatiefnemer het grootste glas-in-loodraam van Noord-Holland is. Zaterdag 30 oktober om 10 uur begint deze wandeling van het winkelcentrum naar de Moeder-van-de-Verlosserkerk. Aanmelden kan via oudschalkwijk@gmail.com.

Vrijdag 22 oktober is de laatste dag dat creatievelingen zich kunnen aanmelden voor een kraam, die gehuurd kan worden voor vijftien euro. Na overboeking van dit bedrag op IBAN NL78 INGB 0008451390 ten name van Stichting Palanka Negra onder vermelding van e-mailadres, naam, telefoonnummer en ‘Kunstmarkt Schalkwijk’ is de aanmelding definitief. Meer info via: st.palankanegra@yahoo.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.