KIOS rekent pas in spannende slotfase af met hekkensluiter Roda

Rick Blom was met vier doelpunten topscorer van KIOS.

Rick Blom was met vier doelpunten topscorer van KIOS.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Pim Lemmers
Nieuw-Vennep

Tijdens de voorlaatste speelronde van de veldcompetitie deed KIOS uit Nieuw-Vennep dit weekeinde goede zaken. De eersteklaser (D) won na een uur korfballen met 20-18 van hekkensluiter Roda uit Westzaan.

,,Een belangrijke overwinning”, aldus trainer-coach René Arnoldus van KIOS. Op papier rekende KIOS op een eenvoudige wedstrijd tegen Roda, dat alle zes voorgaande wedstrijden had verloren.

De thuisclub startte heel voortvarend. Doelpunten van Rick Blom (twee stuks), Bo van Tol, Max Blom en Lisa Landman betekenden een 5-0 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht voor de eersteklasser. Maar lang plezier van deze voorsprong had KIOS echter niet, getuige de 5-4 tussenstand. Daarna zorgden Lisa Landman, Daan Landman en Bo van Tol voor een 11-9 ruststand.

In het tweede bedrijf keerde de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd: 11-11, 13-13, 15-15 en 18-18. Daan Landman en Bo van Tol stelden in een spannende slotfase alsnog de overwinning voor hun ploeg veilig. Topscorers waren Rick Blom en Lisa Landman. Beide spelers scoorden ieder viermaal. De 16-jarige A-junior Aimee Gijzenberg vierde haar debuut in de hoofdmacht met een doelpunt. Door de overwinning staat KIOS nu samen met Maassluis en HKV/Ons Eibernest op de vierde plaats in deze poule.

De korfballers van Haarlem, uitkomende in de tweede klasse E, verloren zaterdag in Krommenie met 15-8 van Furore. Bij rust stond de ploeg van Arjan Baerveldt al op een 9-3 achterstand. Volgens de trainer-coach had zijn achttal moeite met het lengte-overwicht bij het mannenkwartet. Daarnaast speelde Haarlem niet scherp en miste het gedurende de wedstrijd twee strafworpen. Door het verlies staat de ploeg nu op de vierde plek. Zaterdag sluit de tweedeklasser het eerste gedeelte van het veldseizoen af met het duel tegen OKV. ,,Daar hebben wij eerder het seizoen nog onnodig van verloren. Dus daar hebben wij nog een appeltje mee te schillen”, aldus Baerveldt.

Rapid, voorlaatste in de tweede klasse (H), verloor zaterdag voor eigen publiek van ODO met 11-13. Halverwege de ontmoeting stond een 4-8 ruststand op het scorebord. ,,Verdedigend doen wij het redelijk, aanvallend komen wij steeds weer te kort”, verzuchtte trainer-coach Richard Stolte. Topscorers bij de Haarlemmers waren Martijn Kerkstra en Carla van der Knijff met drie treffers.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen