VSV wint in rumoerige wedstrijd van koploper: ’Het was een van de moeilijkste wedstrijden die ik heb gefloten’

Danny de Jong kopt namens VSV richting het doel van Nieuw West United.

Danny de Jong kopt namens VSV richting het doel van Nieuw West United.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Bart Josten
Velserbroek

VSV heeft een zakelijke winst weten te boeken op koploper Nieuw West United. De mondige trainers langs de kant hebben het vooral voor de scheidsrechter een lastige wedstrijd gemaakt.

De wedstrijddag begint gemoedelijk met een stralende zon en een perfect gemaaid veld. Scheidsrechter Piet Speerstra heeft er zin in. Lachend warmt hij zich op langs de zijlijn met een hakken-billen-oefening. „Voor dagen zoals deze doe ik het.” Alleen bij een mooie thuiswedstrijd van zijn lievelingsclub AZ slaat hij weleens een weekje fluiten over.

Bekaf

Als koploper Nieuw West het veld betreedt, blijft er een speler achter. Hij bukt met zijn hoofd naar de grond en houdt zijn vingers voor zijn ogen. Als een medespeler vraagt wat er aan de hand is, antwoordt hij: „Er zit een wesp in mijn oog.”

Gelukkig verschijnt deze speler even later zonder problemen aan de aftrap. Al vanaf de eerste minuut buldert VSV-trainer David Zonneveld boven alles en iedereen uit. Vooral VSV-speler Diego Mudde moet het ontgelden: ’Godsamme Diego’ en ’Diego, je bent te laat’. Na enkele minuten snauwt Mudde terug: ’Ik heb geen lucht meer over.’ Volgens de ouders langs de kant is het niet de eerste keer dat hij al voor rust bekaf is.

Zonneveld is zichtbaar geïrriteerd en wisselt Mudde direct. De VSV-trainer lijkt af en toe op Atletico Madrid-trainer Diego Simeone van de lage landen. Wild gebarend loopt hij langs de zijlijn. In de rust is de trainer niet aanspreekbaar omdat hij in de spanning van de wedstrijd zit.

Opmerkelijk is dat Nieuw West een speler heeft die bij elk duel zijn scheenbeschermer verliest. Vaak vliegt de beschermer een paar meter door de lucht en blijft als versiersel in het gras liggen. Pas na de actie plukt de speler de beschermer van het veld.

De trainer van Nieuw West, Abderrahman Ahannach, vindt dat VSV zijn team afbluft. Om hier iets tegenover te stellen begint hij ook te schreeuwen. ,,Zij schoppen jullie, schop maar gewoon terug.” Direct krijgt Ahannach een waarschuwing. Als hij nog een keer zoiets zegt, kan hij vertrekken.

Binnen het veld is het minder spannend. Vroeg in de wedstrijd scoort Veldhuis een intikker na het fanatiek doorzetten van spits Meijer. VSV is na de openingstreffer heer en meester. Dankzij een uitstekende wedstrijd van Nieuw West-keeper Lamarti blijft het nog lang een wedstrijd. In de absolute slotfase beslist Veldhuis met zijn tweede treffer van dichtbij de wedstrijd.

Zonneveld geniet van de overwinning. ,,Nieuw West stond niet voor niets bovenaan. Ze hebben een aantal technisch vaardige spelers die we hebben weten uit te schakelen.” Zonneveld excuseerde zich nog voor zijn luide manier van coachen. ,,Dat gaat vanzelf. Ik zit dan zo in de wedstrijdbeleving.”

Scheidsrechter Speerstra gaat overspannen naar huis. ,,Het was een van de moeilijkste wedstrijden die ik heb gefloten.”

VSV-Nieuw West U 2-0

5. Veldhuis 1-0, 92. Veldhuis 2-0

VSV Van der Aar, De Waal (71. Michielsen), De Zwart, Boogaard, Sewalt, Rietdijk, Mudde (45. Wilmink), De Jong, Meijer, Blom, Veldhuis

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen