Zwanenburg redt het niet tegen reactieploeg RKDES en verliest met 3-2

Simon Luybé
Kudelstaart

Zwanenburg wacht dit seizoen nog altijd op de eerste overwinning. Tegen RKDES ging het opnieuw mis: 3-2.

,,Het eerste half uur waren we de bovenliggende partij. Er waren genoeg kansen om op voorsprong te komen maar we lieten het na”, zei trainer Robert van Boxel na afloop.

In een kwartier tijd maakte RKDES, dat voor het duel op gelijke hoogte stond met Zwanenburg op de ranglijst, drie doelpunten. Uit een vrije trap en twee individuele foutjes ging Zwanenburg rusten met een 3-0 achterstand.

,,RKDES is een reactieploeg. Ze lokken je en slaan dan toe met fysieke kracht en snelheid die ze voorin hebben. Daar ligt hun focus”, aldus Van Boxel, die een aangeslagen ploeg in de kleedkamer moest opvangen.

,,In de pauze had ik niet veel te vertellen. Ik bracht een aanvaller voor een verdediger en we probeerden te redden wat er te redden viel.”

Zowaar leidde dat tot 3-2 via goals van Joshua von Mauw en Nick de Graaf. Voor De Graaf was het zijn derde treffer dit prille seizoen.

Het zat Zwanenburg niet mee in de jacht op de gelijkmaker. De keeper van RKDES had een paar fantastische reddingen. ,,Dit is niet de start die we verwacht hadden. Het voetbal is prima maar door individuele missers verlies je. Er is zeker geen paniek.”

,,We hebben nu één punt en moeten achterom kijken. Daar staan twee ploegen waaronder Ilpendam. Dat is de volgende tegenstander. Die moeten we winnen om enigszins de aansluiting te behouden met ploegen die net boven ons staan.”

Het duel tussen Swift en Alliance’22 ging niet door. Zowel het eerste elftal als het tweede team van de Haarlemmers kwam niet in actie vanwege een trieste situatie. Afgelopen donderdag was geheel onverwacht teammanager Bas Barkman overleden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen