VVC heeft na gelijkspel eindelijk zijn eerste puntje

Rinus van der Lugt
Nieuw-Vennep

Na vier nederlagen heeft VVC eindelijk kans gezien het eerste puntje binnen te halen. De ploeg uit Nieuw-Vennep deed dat tegen het als derde geklasseerde Alphia: 1-1.

Natuurlijk wist VVC trainer Jerry Verschoor dat hij een moeilijk seizoen tegemoet zou gaan, maar dat zijn ploeg na vier wedstrijden nul punten zou hebben met een doelsaldo van 0 voor en 18 tegen dat had hij ook niet verwacht. ,,Wij hebben een plan en daar houden wij ons aan”, aldus Verschoor. ,,Wij trainen de hele week keihard. Wij zijn ook niet in paniek. Natuurlijk hebben wij de laatste weken veelvuldig met elkaar gesproken. Maar ik ben ervan overtuigd dat wij punten gaan halen.”

In het achterhoofd dat de eerste vier duels eigenlijk volstrekt kansloos voor VVC waren verlopen, met als uitschieter een 10-0 nederlaag, was het vertrouwen in een goede afloop tegen het sterke Alphia ook niet echt aanwezig.

,,Wij hebben keihard voor dit puntje gewerkt”, klonk het opgetogen uit de mond van de trainer. ,,Voetballend was het misschien nog allemaal niet zo goed, maar het belangrijkste is dat wij punten pakken en daarmee het vertrouwen laten groeien.”

Dat strijd en vechtlust af en toe genoeg kan zijn voor het binnenhalen van een punt bleek tegen Alphia. ,,De uitslag was wel de verhouding. Wij hebben een zeer jonge ploeg, terwijl de meeste tegenstanders over een ervaren ploeg beschikken. Wil je dan punten pakken dan zal er strijd geleverd moeten worden en dat hebben de spelers gedaan.”

VVC kwam nog wel met 1-0 achter, maar Stef Robberts zorgde niet alleen voor het eerste doelpunt, maar ook voor het eerste puntje.

Olympia Haarlem

Vijftien punten uit vijf duels. 34 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen. Waar eindigt het dit seizoen bij de formatie van trainer Barry Tjeertes. ,,Ik hoop dat Koninklijke HFC ook zo lang mogelijk blijft winnen, want dan moeten wij ook scherp blijven”, aldus de trainer.

Over scherpte heeft Tjeertes niets te klagen tot nu toe. Ook in de thuiswedstrijd tegen ZCFC ( 6-0 winst) waren zijn spelers vanaf het eerste beginsignaal bij de les. ,,De tegenstanders kunnen allemaal een uur meekomen, maar het laatste half uur zijn ze murw gespeeld en kunnen wij de score opvoeren.” Tegen ZCFC waren Janyro Purperhart (driemaal), Youssef Blel (tweemaal) en Lionel Frederik succesvol.

Overige uitslagen: Stormvogels-Reiger Boys 1-2. Doelpunt Stormvogels: Melle Springer. Wartburgia-SCW 1-0. VVH/Spartaan-Pancratius afgelast

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen