Niemand wordt gespaard bij Telstar in bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys: ’We moeten bij de les blijven’

Velsen-Zuid

Sommige mensen binnen Telstar krijgen nog altijd een vieze smaak in hun mond van de KNVB Beker. Dat geldt niet voor trainer Andries Jonker. Hij ziet de beker als een manier om de aandacht op zijn ploeg te richten en neemt de eerste tegenstander Kozakken Boys uiterst serieus.

Jonker kijkt uit naar de uitwedstrijd dinsdagavond in Werkendam. ,,Voor een club als Telstar is de KNVB Beker de tweede gelegenheid om jezelf op de kaart te zetten. Wij hebben niet de keuze van clubs als Ajax, AZ, PSV en Feyenoord om te zeggen ’we kiezen voor de competitie en de beker is niet van belang.’

In het verleden leerde Telstar al dat het amateurclubs niet moet onderschatten. In 2017/2018 verloor het met 4-1 van VVSB, een jaar later vernederde AFC de Velsenaren met 5-0. ,,Sommige mensen die hier al wat langer rondlopen, hebben nog altijd een bekertrauma. Gelukkig heeft de bekerwedstrijd tegen Ajax van twee jaar geleden (3-4 nederlaag, red.) veel goed gedaan. Zo’n wedstrijd onderstreepte de potentie van betaald voetbal in deze regio. Als er plek was geweest, hadden we 15.000 kaarten kunnen verkopen aan niet-Ajax-supporters.”

Kozakken Boys staat momenteel zestiende van de achttien in de tweede divisie. Volgens Jonker zegt dat niet zoveel. ,,Als wij kijken naar hun spelersmateriaal dan zou het ons verbazen als ze niet in het linkerrijtje van de competitie eindigen. Tegen elke club uit de tweede divisie moet een club als Telstar oppassen. We kunnen van allemaal winnen maar we moeten absoluut bij de les blijven. We willen winnen dus doen niks anders in de voorbereiding. We gaan ook geen spelers sparen.”

Doelmannen Ronald Koeman Jr. en Abdel el Ouazzane zijn nog geblesseerd. Cas Dijkstra viel vrijdag tegen Helmond Sport (2-2) uit met een blessure. Het is nog onzeker of hij mee kan doen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen