Aantal besmettingen blijft stijgen in Kennemerland, in de afgelopen drie weken overleed in de regio één coronapatiënt

Corona-aanwijzingen op het station van Haarlem.

Corona-aanwijzingen op het station van Haarlem.© Foto: Wessel Mekking

Wessel Mekking
Haarlem

Het aantal coronabesmettingen in de regio Kennemerland blijft stijgen.

Woensdag werden in de negen regiogemeenten samen in totaal 221 nieuwe infecties gemeld, het hoogste aantal sinds eind juli. Het zevendaags gemiddelde, dat een beeld geeft van de trend, stijgt sinds een kleine twee weken.

Ziekenhuisopnamen

Het aantal ziekenhuisopnamen van inwoners van regiogemeenten Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort lijkt minder alarmerend. De afgelopen week werden zeker acht van hen opgenomen, daarbij dient wel te worden aangetekend dat die cijfers waarschijnlijk nog incompleet zijn. In de laatste drie weken overleed in Kennemerland één coronapatiënt.

Haarlem

In Haarlem werd woensdag gepiekt met 78 nieuwe besmettingen. De twee dagen erna werden onder inwoners van de Spaarnestad aanmerkelijk minder infecties vastgesteld, respectievelijk 39 en 51. Daardoor stijgt het gemiddelde de afgelopen dagen niet.

In Haarlemmermeer neemt het zevendaags gemiddelde nog wel toe. Zie afbeelding hieronder.

Het aantal besmettingen in Haarlemmermeer per 100.000 inwoners. De blauwe lijn geeft de trend weer en ’vandaag’ is vrijdag.

Het aantal besmettingen in Haarlemmermeer per 100.000 inwoners. De blauwe lijn geeft de trend weer en ’vandaag’ is vrijdag.

81 procent van de inwoners van Kennemerland van 18 jaar en ouder is inmiddels volledig gevaccineerd.

Hillegom

Ook in Hillegom stijgt het gemiddeld aantal besmettingen. Onder inwoners van het bollendorp, dat deel uitmaakt van de regio Hollands Midden, werden vrijdag elf nieuwe infecties vastgesteld.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.