Rellen MVV-Roda: agenten en stewards gewond, tien aanhoudingen

ANP Producties | Bron: ANP

Zes politieagenten en twee stewards van Roda JC zijn vrijdagavond gewond geraakt tijdens de rellen rond de wedstrijd MVV - Roda JC in stadion De Geusselt in Maastricht. Tien verdachten werden aangehouden, maakte de politie zaterdag bekend. Zeven van hen zitten zaterdag rond het middaguur nog vast. Een van de gewonde agenten moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

De gewonde agenten maakten deel uit van de mobiele eenheid en een arrestatie-eenheid van de politie. Zij raakten gewond doordat relschoppers onder meer stoelen en borden naar hen gooiden. De woordvoerster van de politie kon zaterdag niet zeggen of en hoeveel gewonden er onder het voetbalpubliek zijn gevallen. Er waren volgens haar rond het stadion wel EHBO-posten ingericht waar eventuele gewonden verzorgd werden.

De politie verwacht op basis van camerabeelden de komende dagen en weken meer mensen op te pakken. De gearresteerde verdachten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer mishandeling, openlijke geweldpleging, wildplassen, belediging en opruiing. Vast zitten een 24-jarige man uit Maasmechelen (België) en zes mannen uit Maastricht van 50, tweemaal 28, 23, 20 en 19 jaar. Verder zijn nog drie mannen uit Maastricht van tweemaal 24 en 22 jaar aangehouden die inmiddels op vrije voeten zijn gesteld.

Vlak voor rust zag de scheidsrechter zich vrijdagavond genoodzaakt de wedstrijd stil te leggen als gevolg van aanhoudend geweld op de tribunes. Daarbij kwamen stewards in de verdrukking en werd met vuurwerk gegooid. Om de rust te laten weerkeren moest de mobiele eenheid charges uitvoeren en werd de aanhoudingseenheid ingezet. Uiteindelijk besloot burgemeester Annemarie Penn de wedstrijd te laten staken. Na afloop voerde de ME nog charges uit buiten het stadion.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.