Deel bioscopen Beijing dicht na toename aantal coronabesmettingen

ANP Producties | Bron: ANP

Ruim drie maanden voor het begin van de Olympische Winterspelen in Beijing hebben de lokale autoriteiten opdracht gegeven een deel van de bioscopen in de Chinese hoofdstad te sluiten. Na een recente stijging van het aantal coronabesmettingen in het land moeten alle bioscopen in het district Xicheng, waar ruim 1 miljoen mensen wonen, tot half november dicht blijven.

China heeft te maken met een beperkte toename van het aantal coronabesmettingen. Zaterdag werden in Beijing 59 nieuwe besmettingen geteld, het hoogste aantal sinds half september. Voor heel het land zijn nu minder dan 300 coronabesmettingen geregistreerd. Net als bij eerdere toenames van het aantal coronagevallen nemen de autoriteiten direct maatregelen.

Zo meldde het staatspersbureau Xinhua zaterdag dat alle inwoners van de noordwestelijke stad Lanzhou opnieuw worden getest op Covid-19, nadat vrijdag vijf nieuwe besmettingen waren geregistreerd. De stad met ongeveer 4 miljoen inwoners ging eerder deze week al in lockdown na een handvol nieuwe coronagevallen.

Wuhan

Het coronavirus werd eind 2019 voor het eerst vastgesteld in de Chinese stad Wuhan. Sindsdien zijn in het land bijna 97.000 gevallen geregistreerd van besmettingen met symptomen. Het officiële dodental staat op iets meer dan 4600.

De Olympische Winterspelen van Beijing 2022 vinden van plaats van 4 tot en met 20 februari.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.