Beverwijker Frans spekt zijn pensioenkas met het winnen van 130.000 euro in Postcodeloterijshow

Beverwijker Frans met presentatrice Caroline Tensen.

Beverwijker Frans met presentatrice Caroline Tensen.© Foto PR

Robbert Minkhorst
Beverwijk

Wat maar spaarzaam voorkomt, lukte Frans uit Beverwijk zaterdagavond in de Postcodeloterijshow: al zijn tegenstanders in het publiek wegspelen. Dat leverde hem 130.160 euro op. Daarmee wil de Beverwijker zijn pensioenkas spekken, liet hij weten.

In de ’Postcode Loterij Eén tegen 50’ op RTL4 werd Frans de gelukkige winnaar. Hij mocht het podium op en samen met presentatrice Caroline Tensen proberen iedereen uit te schakelen. Daarin slaagde hij glansrijk.

Uit zijn reactie valt op te maken dat hij al langer en vaker aasde op een plek op het podium in de tv-quiz. „Het is eindelijk gelukt om naast Caroline het spel te spelen. Dat ik dan ook nog eens met zo’n mooi bedrag naar huis ga, is fantastisch!” Op de vraag wat Frans met het geldbedrag gaat doen, antwoordt hij: „Ik ga bijna met pensioen, dus dit bedrag is een prachtige start. We gaan lekker reizen en leuke dingen doen.”

’Postcode Loterij Eén tegen 100’ is sinds 2000 te zien op de Nederlandse televisie en wordt al twintig jaar gepresenteerd door Caroline Tensen. In ’Postcode Loterij Eén Tegen 50’ neemt één kandidaat het op tegen vijftig tegenspelers. Maar het principe van het spel blijft hetzelfde: bij elk goed antwoord speelt hij of zij de kandidaten weg die een onjuist antwoord gaven. Als het de kandidaat lukt om alle deelnemers weg te spelen, gaat hij of zij naar huis met een flink geldbedrag.

’Postcode Loterij Eén tegen 50’ is nog tot en met 18 december elke zaterdagavond te zien om 21.35 uur bij RTL 4.

Aan de Nationale Postcode Loterij doen inmiddels drie miljoen huishoudens mee. Dat is meer dan één op de drie in Nederland. Je postcode vormt je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Keerzijde daarvan is de ’fear of missing out’: dat jij een (enorm) geldbedrag misloopt dat je buren wel krijgen.

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen ’die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin het niemand uit het oog wil verliezen’. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. De loterij is opgenomen als Nederlandse traditie op de lijst van immaterieel erfgoed van Unesco, net als de Boxmeerse Mestworstrennen, harddraverijen, de Elfstedentocht en nog zo’n honderd andere bijzondere Nederlandse gebruiken.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.