Gitaarfestival IJmond beleeft alweer de zevende speelbeurt; zondagmiddag in theater en kerk Beverwijk

Serge Héman speelt twee keer in de Grote Kerk.

Serge Héman speelt twee keer in de Grote Kerk.© Archieffoto Ronald Goedheer

Ton de Lange
Beverwijk

De eerste editie trok in 2015 circa achthonderd bezoekers, de zevende editie van Gitaarfestival IJmond gaat zondag om 14 uur van start in de Grote Kerk in Beverwijk. Na het gitaarkwartet van Centrum voor de Kunsten Beverwijk volgen nóg achttien optredens, in de kerk en in de kleine zaal en foyer van het Kennemer Theater, eveneens aan het Kerkplein.

De eerste keer had organisator Adrie Winkelaar - zelf ook al tientallen jaren gitarist - gezorgd voor buitenpodia. Daar zag hij bij de derde editie al van af. Te afhankelijk van het weer, te veel gedoe vanwege vergunning aanvragen in verband met onder meer politie, brandweer en EHBO. Vorig jaar vond het evenement als gevolg van coronamaatregelen online plaats, zonder publiek.

Op alledrie locaties is er zondagmiddag een presentator. Duo Velsen Noord sluit om 16.30 uur het festival af, in de theaterfoyer. De optredens variëren van vijf tot twintig minuten; de artiesten zijn van alle leeftijden, van beginners tot gevorderd of ervaren. In de programmering staan namen die bekend zijn van vorige edities, zoals flamencogroep Tramoya en gitaristen Serge Héman, Martin Peperkamp en Bert Pruis.

Verder zijn er onder anderen Luna van Kester (19) uit Heemskerk, die als singer-songwriter haar bijdrage levert aan ’een betere wereld’, en de gearriveerde heren van het Ampzing Genootschap met bekenden zoals vormgever Henk Tijbosch (Heemskerk) en de Haarlemse tekenaar/illustrator Eric J. Coolen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.