Tennisser Griekspoor klopt Verdasco en bereikt finale op Tenerife

ANP
TENERIFE

Tennisser Tallon Griekspoor heeft de finale bereikt van het challengertoernooi op Tenerife. De 25-jarige tennisser versloeg de Spaanse routinier Fernando Verdasco in drie sets: 7-6 (5) 6-7 (7) 6-3. Voor Griekspoor was het de twintigste overwinning op rij.

De 25-jarige Nieuw-Venneper, opgeklommen naar plek 88 op de wereldranglijst, is als eerste geplaatst op het challengertoernooi. Hij won vorige maand drie opeenvolgende challengertoernooien.

Tegen de 37-jarige Verdasco, twaalf jaar geleden de nummer 7 van de wereld maar ondertussen weggezakt naar plaats 165, kreeg Griekspoor in de tweede set een matchpoint. De Spanjaard overleefde dat en pakte de set in de tiebreak.

In de derde set nam de Nederlander een break voorsprong, maar Verdasco knokte zich terug tot 4-3. Nadat hij opnieuw de opslagbeurt van de Spanjaard won, mocht Griekspoor voor de wedstrijd serveren en benutte meteen zijn tweede matchpoint.

In de finale op Tenerife neemt Griekspoor het op tegen Feliciano Lopez. De als tweede geplaatste Spanjaard versloeg in twee sets de Rus Andrej Koeznetsov: 6-1 7-6 (3).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen