’Wereldrecord’ voor Tallon Griekspoor; nog nooit eerder won een tennisser zeven challengertoernooien in één kalenderjaar

Tallon Griekspoor op weg naar de winst in Amersfoort afgelopen zomer.

Tallon Griekspoor op weg naar de winst in Amersfoort afgelopen zomer.© Foto Orange Pictures

Van onze verslaggever
Tenerife

Tallon Griekspoor heeft op Tenerife een ’wereldrecord’ gevestigd. De 25-jarige Nieuw-Venneper won er zijn zevende challengertoernooi van dit kalenderjaar en volgens tennisbond ATP is dat nog nooit eerder iemand gelukt op dit tweede mondiale niveau.

In mei van dit jaar won Griekspoor in Praag zijn eerste toernooi van dit jaar en derde challenger tot dan toe. Hij was kort daarvoor gaan samenwerken met Raemon Sluiter als coach. In juni won hij in Bratislava, de Slowaakse hoofdstad waar hij deze week weer in actie komt en zijn seizoen afsluit. Vervolgens was hij in juli de beste bij het Dutch Open in Amersfoort, waar hij in de finale Botic van de Zandschulp versloeg.

Terwijl die laatste op de US Open met het bereiken van de kwartfinale een reuzensprong voorwaarts maakte, is Griekspoor opgeklommen sinds dat toernooi in de Verenigde Staten. Daar verloor hij in de tweede ronde kansloos van nummer één van de wereld Novak Djokovic, maar sinds die partij is Griekspoor al 21 duels op rij ongeslagen.

Hij won in Uruguay namens het Nederlands team in de Davis Cup en daarna won hij achtereenvolgens de toernooien in Murcia, twee challengers achter elkaar in Napels en na twee weken rust vervolgde hij zijn zegereeks op Tenerife.

In het weekeinde rekende hij af met twee Spaanse grote namen uit het verleden. Zaterdag knokte Griekspoor zich langs Fernando Verdasco (37), ooit nummer zeven van de wereld: 7-6, 6-7 en 6-3. In de finale versloeg hij Feliciano López (40), winnaar van zeven ATP-toernooien, met tweemaal 6-4.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen