Nationale Boomfeestdag alsnog gevierd in gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Aan de Stetweg in Wijk aan Zee gingen er meerdere insectvriendelijke bomen en struiken de grond in

Frans, Niels Dekker (toezichthouder groen), Shirley en Kaylee planten de bomen en struiken in Wijk aan Zee.

Frans, Niels Dekker (toezichthouder groen), Shirley en Kaylee planten de bomen en struiken in Wijk aan Zee.© Foto JJFoto.nl/Vincent de Vries

Van onze verslaggever
Wijk aan Zee

Cliënten van SIG in Wijk aan Zee hebben woensdagmorgen bomen en struiken geplant in het plantsoen aan de Stetweg in Wijk aan Zee. Hiermee werd alsnog de Nationale Boomfeestdag gevierd in de gemeente Beverwijk.

In Heemskerk werden op hetzelfde moment - tien uur in de ochtend - door leerlingen van de Anne Frankschool lindes, een krentenboom en biologische bloembollen geplant. Ze kregen daarbij de helpende hand van VVD-wethouder Gaatze de Vries. Ook elders werden bomen en struiken geplant.

Honingboom

In Wijk aan Zee moesten de planters de klus alleen opknappen, wethouder Nevin Özütok (GroenLinks) van de gemeente Beverwijk bleek verhinderd. Aan de Stetweg kwamen nieuwe insectvriendelijke bomen en struiken te staan. Onder andere een honingboom, een iep, een steeneik en een Perzische slaapboom. En ook hier ging een aantal biologische bloembollen de grond in.

De Boomfeestdag is georganiseerd door de Natuur en Milieu Educatie Beverwijk en Heeskerk, de afdeling groen van beide gemeenten en hovenier Van Egmond.

Dit was de 65e editie van de Boomfeestdag.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.