Basketbalsters Oranje vermaken fans ten koste van zwak Ierland

Meindert van Veen
Amsterdam

Zonder problemen versloegen de Nederlandse basketbalsters donderdagavond het zwakke Ierland met 82-60, tot groot enthousiasme van het in groten getale opgekomen publiek. Achteraf bezien was een sterk eerste kwart (31-10) voldoende voor deze ruime zege.

Kourtney Treffers van landskampioen Den Helder (18 punten) en Laura Cornelius (16) waren het productiefst. Tegelijkertijd won Wit-Rusland, zondag de komende tegenstander, met 60-66 in Tsjechië.

Voor de Franse coach Julie Barennes was het de eerste interland met haar nieuwe team: ,,Ik ben natuurlijk blij met het resultaat, maar als coach ben je nooit tevreden. Je ziet altijd punten om te verbeteren. We begonnen sterk aan de wedstrijd, maar het is altijd moeilijk om dat vast te houden als het verschil zo groot is. Met de komende tegenstander zijn we vanaf vrijdag bezig.’’

Het startende vijftal liet geen spaan heel van de povere Ieren. Ondanks de nodige spelerswisselingen bleef het eenrichtingsverkeer. De twee minuten rust tussen eerste en tweede kwart kwamen als geroepen voor de bezoekers, die zich vervolgens enigszins herstelden tot een 46-25 ruststand.

In de tweede helft duurde het lang voordat Nederland het enthousiaste publiek weer reden tot juichen gaf. Dankzij een sterke slotfase, waarin het verschil weer boven de twintig punten werd gebracht, werd het eindsignaal met een groot onthaal begroet.

Meindert van Veen

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen