Sinterklaas gearriveerd in Hillegom. Naar Haarlem gaat hij zeker ook. In Zandvoort blijft hij op het strand

De intocht van Sinterklaas in de Hillegomse haven.© Foto United Photos/Laurens Bosch

Haarlem

De Haarlemse sinterklaasoptocht gaat zondag zeker door. Dat geldt ook voor die van Hillegom en Zandvoort, maar in de badplaats is het programma wel aangepast.

Dat hebben de burgemeesters desgevraagd laten weten. Tijdens de persconferentie vrijdag maakte minister-president Mark Rutte bekend dat sinterklaasoptochten doorgaan, ’als de burgemeesters dat goed vinden’.

Sinterklaas vaart zondagmiddag vanaf 13.00 uur over het Spaarne door Haarlem richting Spaarndam. Burgemeester Jos Wienen vraagt Haarlemmers wel zoveel mogelijk de anderhalve meter afstand te houden op de kade.

In Hillegom kwam Sinterklaas al zaterdagmorgen om half elf aan in de Haven. Hij werd daar begroet door vele honderden kinderen. Nadat hij was aangemeerd, reed hij op zijn paard naar het gemeentehuis waar burgemeester Arie van Erk hem verwelkomde.

(Tekst gaat door onder de foto)

Sinterklaas op weg van de haven naar het Hillegomse centrum.© Foto United Photos/Laurens Bosch

In Zandvoort komt Sinterklaas zondag rond 11.00 uur aan ter hoogte van het casino/Badhuisplein. Burgemeester David Moolenburgh verwelkomt hem. Aanvankelijk was het plan dat de Sint ook een wandeling door het dorp zou maken, maar dat gaat niet door. ,,Dit zijn maatregelen die je liever niet neemt, maar gezien de opmars van het virus kunnen we niet anders’’, zegt de burgemeester.

De spelletjes die voor de kinderen die in het doorp worden georganiseerd gaan wel gewoon door, maar Sinterklaas is daar dus niet bij.

De andere burgemeesters hebben nog geen expliciete toestemming gegeven, maar ook niet laten weten dat het feest niet doorgaat.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.