Tallon Griekspoor dit weekend in Bratislava op jacht naar titel nummer acht van 2021

Tallon Griekspoor in actie tijdens zijn laatste verliesparyij, op de US Open tegen Novak Djokovic.

Tallon Griekspoor in actie tijdens zijn laatste verliesparyij, op de US Open tegen Novak Djokovic.© Foto AFP

Robert Berkeley
Bratislava

De reeks wordt langer en langer. Tallon Griekspoor versloeg vrijdag in de Slowaakse hoofdstad Bratislava Jiri Lehecka (7-6 en 6-4) en boekte daarmee inmiddels zijn 24e overwinning op rij. Eén break was voldoende, op 5-4 besliste hij met een lovegame op de opslag van de Tsjech de partij.

Afgelopen zondag vestigde Griekspoor een record: de 25-jarige tennisser veroverde zijn zevende titel van dit jaar in een challengertoernooi, het op een na hoogste niveau van de wereld. De Nieuw-Venneper lijkt zijn record nog wat scherper te willen stellen, want hij is nu op jacht naar titel nummer acht. Meer zullen het er sowieso niet worden, want in Slowakije speelt Griekspoor zijn laatste toernooi van dit jaar. Hij gaat zich daarna voorbereiden op de Australian Open in januari. Als tophonderdspeler wordt hij rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van grandslams.

In het Franse Roanne strandde Jelle Sels (26) in de kwartfinale tegen de Japanner Hiroki Moriya (2-6, 4-6). De Alphenaar had eerder in het toernooi gestunt met winst op nummer 46 van de wereld Benoît Paire.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen