Organisatie beslist: Haarlemse Korfbalweek gaat niet door. ’Een belachelijke en domme beslissing’, zegt trainer-coach Richard Stolte van Rapid

De Korfbalweek gaat niet door.

De Korfbalweek gaat niet door.© Archieffoto United Photos

Pim Lemmers
Haarlem

De Haarlemse Korfbalweek, die dinsdagavond in het Kennemer Sportcenter van start zou gaan, gaat niet door.

,,Een moeilijke beslissing”, reageerde Leo Rotteveel van de organisatie teleurgesteld na afloop van een bijna twee uur durend spoedoverleg. ,,Je gevoel zegt laten doorgaan, maar je verstand zegt toch nee! Wij waren er met zijn allen klaar voor. Maar zonder publiek gaat de essentie van de week verloren. Een kaal programma is volgens ons niet zinvol. Daarnaast was het onduidelijk wie de controles aan de deur gingen doen en de discussies over het wel of niet gevaccineerd zijn binnen de deelnemende verenigingen. Dit alles deed ons beslissen om de korfbalweek te cancelen”, verzucht Rotteveel.

,,Een belachelijke en domme beslissing”, zegt trainer-coach Richard Stolte van Rapid. ,,We konden toch gewoon zonder publiek spelen. Door de afgelasting, over twee weken start de zaalcompetitie, moeten wij nu snel schakelen om een oefenprogramma in elkaar te draaien. Veel teams in de regio hebben hun oefenwedstrijden al gepland. Dus speel je nu in het Kennemer Sportcenter tegen de ploegen waar je tijdens de korfbalweek ook gewoon tegen zou uitkomen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal