Hoofddorp weet eindelijk weer wedstrijd te winnen

Jur Hoekstra (8) ziet een hoog geheven been van Martijn Tjon A Noek.

Jur Hoekstra (8) ziet een hoog geheven been van Martijn Tjon A Noek.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Rinus van der Lugt
Uitgeest

Het was al weer bijna twee maanden geleden dat Hoofddorp een zege kon begroeten. In de uitwedstrijd tegen Uitgeest zag de formatie vanJethro Abram kans de tweede zege binnen te halen: 0-2.

Het ging de bezoekers eigenlijk maar om één ding. Het maakte niet uit hoe, maar de ontmoeting tegen Uitgeest moest ten koste van alles worden gewonnen. De spelers liepen de laatste twintig minuten op hun laatste benen, maar onder hoogspanning werd de 0-1 voorsprong vastgehouden en in blessuretijd via een strafschop zelfs nog naar 0-2 uitgebreid.

Natuurlijk is het streven van Abram om met mooi voetbal een goede klassering in de eerste klasse tot stand te brengen. Misschien dat Hoofddorp daar na de winterstop aan toe komt, want tot dan telt er eigenlijk maar één ding en dat is zorgen dat de afstand met de onderste regionen zo groot mogelijk wordt. Geen eenvoudige opgave, want ondanks dat Hoofddorp over een goede selectie beschikt is duidelijk merkbaar dat het de meeste spelers niet alleen aan trainingsarbeid ontbreekt, maar dat verschillende spelers ook een paar kilootjes te zwaar zijn.

De automatismen zijn ook nog ver te zoeken. Gelukkig had Hoofddorp dat tegen de formatie van trainer Hilmar de Groot niet nodig. Uitgeest kon de bezoekers namelijk lange tijd niet verontrusten, totdat de laatste twintig minuten aanbraken en de thuisploeg enige kansen kreeg. ,,Die periode kwamen wij gelukkig goed door. Het was niet goed”, besefte Abram ook, ,,Maar ik denk dat wij wel verdiend hebben gewonnen.”

eerste klasse

UitgeestHoofddorp0-2

28. Te Vrede 0-1,

90+3. Schmeltz 0-2 (pen).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen