Onverminderd druk bij bellijn coronatests GGD

ANP Producties | Bron: ANP

Het is onverminderd druk bij het callcenter van de GGD waar mensen naartoe kunnen bellen voor een coronatestafspraak. Van zondag 08.00 uur tot 12.00 uur zijn er 47.000 afspraken ingepland, laat koepelorganisatie GGD GHOR Nederland weten.

Dat zijn ongeveer evenveel afspraken als een week geleden op hetzelfde tijdstip, maar twee keer zoveel als twee weken geleden, aldus de organisatie.

De drukte bij de afsprakenlijn is 's ochtends het grootst, licht een woordvoerster van de organisatie toe. Eerder deze week meldde GGD GHOR dat er tussen 08.00 en 08.01 uur 's ochtends al 15.000 mensen hadden gebeld. "We zien in de ochtend echt een enorme piek. Mensen zijn misschien met klachten wakker geworden en bellen dan direct." De organisatie roept mensen op om het later op de dag nog eens te proberen als ze de telefoonlijn 's ochtends niet kunnen bereiken vanwege de drukte. De afsprakenlijn is tot 20.00 uur geopend.

Continu opschalen

Zaterdag werden in totaal 70.000 nieuwe testafspraken gemaakt via het callcenter en via de website. Er werden die dag ruim 73.000 coronatests afgenomen.

Het callcenter van de GGD "schaalt continu op" om mensen die een coronatest willen te kunnen helpen. "We bewegen zo soepel mogelijk mee met de toenemende testvraag. Mensen moeten soms iets langer wachten of verder reizen om getest te worden, maar we kunnen de testvraag aan." Ondanks de grote drukte van afgelopen week kan de GGD nog steeds "in vrijwel alle gevallen" binnen 48 uur de testuitslag doorgeven.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.