Heracles-voetballer Rai Vloet opgepakt na dodelijk ongeval op A4 bij Hoofddorp

Rai Vloet.

Van onze verslaggever
Hoofddorp

Heracles-voetballer Rai Vloet blijkt een van de mannen te zijn die is gearresteerd na het dodelijk ongeluk op de A4 bij Hoofddorp.

Tim Gilissen, technisch directeur van Heracles Almelo, heeft dat bevestigd. „Wij zijn door de politie op de hoogte gebracht dat Rai Vloet betrokken is bij een dodelijk ongeval. Wij zijn er enorm van geschrokken. Ons medeleven gaat uit naar de familie die het slachtoffer is geworden. En verder kunnen wij op dit moment niet nader ingaan op de situatie omdat we heel veel nog niet weten”, aldus Gilissen.

In de nacht van zaterdag op zondag botste een auto met twee inzittenden op een auto met daarin een man, vrouw en twee kinderen. Een 4-jarig jongetje uit Zoetermeer raakte zwaargewond en overleed kort daarna in het ziekenhuis.

De twee die het ongeluk zouden hebben veroorzaakt, zijn door de politie aangehouden. Eén van hen blijkt dus de 26-jarige middenvelder van Heracles Rai Vloet, zoon van trainer Wiljan Vloet. De twee waren volgens de politie mogelijk onder invloed en zijn beide aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en zitten nog vast.

Lees ook: Jongetje (4) overleden bij ongeluk op A4 bij Hoofddorp, gezinsleden gewond. Automobilist en bijrijder aangehouden

De experts van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) hebben uitgebreid onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval en doen verder onderzoek naar dit ernstige incident. Hiervoor zijn zij nog op zoek naar getuigen.

De in Schijndel geboren Rai Vloet begon zijn carriere bij PSV en kwam vorig jaar bij Heracles terecht.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.