Glynor Plet bezorgt Telstar in slotfase via strafschop een puntje bij De Graafschap

Doetinchem

Telstar is in de Achterhoek ontsnapt aan de derde nederlaag op rij. Vlak voor tijd maakte Glynor Plet tegen De Graafschap de gelijkmaker: 1-1.

Na in twee wedstrijden acht treffers te hebben geïncaseerd, greep Telstar-trainer Andries Jonker in. In plaats van het vertrouwde systeem met vijf verdedigers, ging hij voor 4-3-3. Daardoor werden verdedigers Anthony Berenstein en Siebe Vandermeulen geslachtofferd en mocht de Rus Roman Tugarinov zijn debuut maken. Gyliano van Velzen werd als linksbuiten neergezet, terwijl Niels van Wetten op het middenveld de geblesseerde Tom Overtoom verving.

In de eerste helft gebeurde er zeer weinig. De Graafschap controleerde het spel zonder tot grote kansen te komen. Na rust was het Joey Konings die een onoplettend moment van Özgür Aktas afstrafte. Hij ging alleen op de keeper af en maakte de 1-0.

Telstar kwam in de tweede helft tot geen schot op doel maar wist toch nog een punt te pakken. In de slotfase schoot Glynor Plet in de zestien meter de bal tegen de hand van Julian Lelieveld aan. Die mocht gaan douchen en Plet bleef vanaf elf meter uiterst koel.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen