DSS fluitend ronde verder in de beker, maar trainer blijft kritisch. ’Dit kunnen we ons tegen een betere tegenstander niet permitteren’

Louter blije gezichten bij DSS na de ruime overwinning op Velsen.

Louter blije gezichten bij DSS na de ruime overwinning op Velsen.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Bart Josten
Haarlem

DSS heeft een gemakkelijke overwinning geboekt op Velsen en is een ronde verder in de KNVB-beker. DSS-trainer Marelle Worm liet zich na afloop niet meeslepen in de feeststemming. „Als de eredivisie-teams straks instromen zullen we het echt lastig krijgen.”

De popliedjes van Lil’ Kleine, Mart Hoogkamer en Donnie dreunen na afloop door de DSS-kantine. Doorweekte consumptiebonnen plakken aan de bar en worden ingeruild voor versgetapte biertjes. Het is feest. De vrouwen van DSS schreeuwen en zingen door de sportkantine.

DSS-teamfoto’s uit het vorige millennium trillen aan de muur van de bestuurskamer. Gedempt hoor je de songtekst van een Nederlands zomerhitje: ’Ik ga zwemmen in Bacardi lemon’. De ruime overwinning moet gevierd worden.

Velsen-trainer Rob Spronk zit met een biertje aan de bestuurstafel. Spronk is ondanks de enorme nederlaag een tevreden man. „Ik vind dat we heel aardig gevoetbald hebben. Zij spelen niet voor niks twee klassen hoger. Daarbij hebben we ook de pech gehad dat elke bal van DSS erin vloog.”

Is het dan onmogelijk om tegen deze ploeg op het Pim Mulier sportpark een resultaat te behalen? Volgens Spronk wel. „Het kunstgras werkt in ons nadeel. Als je op normaal gras speelt dan kom je meer in duels en daar ligt juist onze kracht. Voetballend leggen we het gewoon af tegen deze ploeg. Dat wisten we vooraf.”

Flatscreen

DSS-trainer Worm kijkt de goals nog even terug terwijl haar speelsters allang aan het bier zitten. De net gespeelde wedstrijd is automatisch vastgelegd door meerdere clubcamera’s langs veld 1. Met speciale software analyseert ze de samenvatting op een flatscreen in de bestuurskamer.

Ondanks de eclatante 7-1 overwinning windt ze zich op over de ene tegengoal, de 3-1. „We laten twee spelers gewoon door het midden weglopen. Dit kunnen we ons tegen een betere tegenstander niet permitteren.”

Pijnlijk

Hoewel de wedstrijd nooit spannend is geweest, vallen er mooie goals. Zo stuurt Roos van der Sluis teamgenoot Zoë van Wijngaarden de diepte in. Subtiel schuift Van Wijngaarden de bal een meter voor zich uit en rondt koelbloedig af in de verre hoek.

Bij de tweede goal weet Roos van der Sluis haar directe tegenstander handig uit te kappen alvorens de bal in het net te rammen. De 3-0 is de knapste van de dag. Cevat Moïse geeft een lange crosspass van achteruit die net over de verdedigingslinie van Velsen valt. Amy Visser pikt de bal op, sprint op de keeper af en tikt de bal met binnenkant voet in het net.

Toch doet Velsen nog iets terug. Jose Langkemper duikt op in het zestienmetergebied en met een droge tik stuurt ze de bal tergend langzaam de rechterhoek in.

Vlak voor rust scoort DSS nog de 4-1 en 5-1 waardoor de wedstrijd is gespeeld. De vierde goal van DSS is een afstandsschot van Jacintha Steinmetz en de vijfde een counter met Van Wijngaarden als eindstation.

In de tweede helft speelt DSS de wedstrijd zakelijk uit. Van der Sluis scoort met enig geluk van grote afstand. Visser maakt de middag nog wat pijnlijker voor Velsen door met een geplaatst schot voor de 7-1 te tekenen. Nu kijken wie er in de volgende ronde de tegenstander wordt.

KNVB-beker vrouwen

DSSVelsen 7-1

12. Van Wijngaarden 1-0, 19. R. Van der Sluis 2-0, 31. Visser 3-0, 40. Langkemper 3-1, 44. Steinmetz 4-1, 45. Van Wijngaarden 5-1, 66. R. Van der Sluis 6-1, 71. Visser 7-1.

DSS: Bos, Cevat, R. Van der Sluis, Van Wijngaarden, Steinmetz (46. Sewalt), Benacchio (73. T. Van der Sluis), Miedema, Oussoren, Visser, Kremers, Boer (69. Maartens)

Velsen: Kuijk, Augustin, Van Gelder, Langkemper, Missaglia (68. Woutersen), Brinkman, Kloosterboer, Cuvelier (81. Plug), Konijn (81. Krijt), Smit (68. Tervoort), Huisstede

Meer nieuws uit Sport Regionaal