Bloemendaal was paar weken zonder winst maar treft in Altior ideale tegenstander

Bart Slegers
Bloemendaal

Na drie duels zonder zege kon Bloemendaal eindelijk weer eens juichen. In eigen huis was het Altior met 3-2 de baas.

,,Eindelijk belonen we onszelf weer eens”, verzuchtte Bloemendaal-trainer Tim Joon. ,,En mag ik weer twee weken blijven zitten”, zo luidden de gekscherende woorden van de oefenmeester. ,,We hebben echt een bevlogen groep spelers met de neuzen dezelfde kant op, maar we kregen toch steeds ongelukkig het deksel op de neus.”

Bloemendaal domineerde de eerste helft. Het resulteerde ook in een tweetal doelpunten, maar de thuisploeg had zich nog beter moeten belonen voor het sterke eerste bedrijf.

Koen Beeren was in de omschakeling steeds dreigend. Nadat Altior weer eens de bal kwijtraakte door de druk van Bloemendaal kon Beeren uithalen net buiten het strafschopgebied. De bal verdween in de hoek buiten het bereik van de doelman.

Niet veel later werd Melvin Jordaan neergehaald in de ’zestien’ en de strafschop was voor Bloemendaal. Beeren nam de penalty feilloos.

Niets leek er aan de hand voor de ploeg van Joon, maar ging toch met een kater de kleedkamer in. De buitenspelval werkte niet en de aanvaller van Altior ontsnapte. ,,Toch weer zo’n tegendoelpunt. Het was niet nodig want we hadden alles onder controle. Gelukkig kwamen we ook weer na de rust scherp uit de kleedkamer”, zei Joon.

Boris van Weede zorgde voor de nodige rust door de 3-1 binnen te werken na een afgeslagen hoekschop. De Bloemendalers kregen toch weer een goal tegen waardoor de laatste tien minuten toch nog hachelijk waren.

,,We hielden redelijk eenvoudig stand na de 3-2”, gaf Joon aan. ,,We waren wel echt hard aan de zege toe, dus hopen dat we dit doortrekken.”

Overige uitslagen: RVC ’33 - Pancratius 3-3. Doelpunten Pancratius: Ralf Fenne (2x), Dave Hertog. Schoten - KDO 0-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal