’Oh, wat hadden we dit hard nodig!’ Velsen boekt fraaie zege op TOGB

Bart Slegers
Driehuis

Niet zonder slag of stoot, maar de eerste zege in eigen huis was tegen TOGB een feit voor Velsen.

Wat was alles met een geel-blauw hart opgelucht na minuut 94. Want het was toch een helft vrouwen en kinderen eerst achterin bij Velsen. ,,Oh, wat hadden we dit hard nodig. Lelijk of mooi, het maakt me echt even niet uit”, waren de veelzeggende woorden van Remco van Dam, de onverschrokken aanvoerder van de Velsenaren.

Het was echt zo’n typerende middag dat het allemaal even goed viel. En dat ondanks geblesseerde uitvallers waar trainer Ronald Dooijeweerd net weer eens een keer met zijn beste elf kon starten.

Angelo Beck worstelde met zijn hamstring en bleef achter in de kleedkamer na de rust. De net weer teruggekeerde Daniel Zuiverloon liep een liesblessure op in een duel. ,,Ik voel al weken een blokkade, dus echt voluit gaan lukt niet”, baalde de rechtsback zichtbaar. Net na zijn wissel kwam daar ook nog eens linksback Job Alderliefste bij, die ook een spierblessure opliep.

Maar goed, er waren dus ook positieve kanttekeningen bij Velsen. Na de eerste tien minuten leek TOGB uit Berkel Rodenrijs een maatje te groot. In de derde minuut reeg een dieptepass de gehele defensie van Velsen open. Alderliefste kon het niet meer repareren en dat betekende meteen de 0-1.

Na het zwakke begin kwam Velsen er nog even totaal niet aan te pas. Tot uit het niets Ayrton Dol, vernoemd naar Ayrton Senna, wist te scoren bij de tweede paal. Bijna op de achterlijn kreeg de rechtsbuiten de bal er nog in.

Op slag van rust bekroonde Velsen een uitstekend tweede halfuur van de eerste helft met een puntgave treffer. Tim Groenewoud vond het hoofd van Dol, die kiezelhard raak kopte.

In tegenstelling tot eerdere thuisduels was dit een heerlijk schouwspel. Het golfde op en neer en het tempo bleef hoog. ,,We kwamen alleen na de rust niet meer onder de druk uit”, blikte machwinner Dol terug. ,,De balans was weg.”

Dat kwam voornamelijk omdat Beck was uitgevallen en Velsen de bal niet meer in de ploeg kon houden. Vooral de rechterkant van TOGB was ijzersterk. Met het nodige kunst- en vliegwerk hield doelman Halil Suzulmus, de nieuwe eerste keeper, zijn doel schoon.

De 22-jarige Dol kwam over van FC Lisse en maakte alweer zijn vijfde en zesde goal. ,,Ik ben blij dat ik vandaag belangrijk kon zijn. Ik ben eigenlijk een centrumspits en speel nu rechtsbuiten, maar dat maakt me niet uit.”

Na veertien jaar AFC en drie jaar in Lisse maakte de Badhoevedorper de overstap. ,,Bij FC Lisse speelde ik meestal in het tweede en ik wilde graag in een eerste elftal spelen. Ik liep in april nog stage bij Valencia, maar dat liep op niets uit. Dit is een familieclub en ik voel me hier goed.”

voetbal hoofdklasse

VelsenTOGB2-1

3. Mourits 0-1, 12. Dol 1-1, 45. Dol 2-1.

Velsen: Suzulmus; Alderliefste (58. Dijkhuizen), Plug, Van Dam, Zuiverloon (57. De Wit); Groenewoud (74. Bulduk), Beck (46. Madi), Agyapong; Kloosterboer, Castricum, Dol.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen