’Graag twee zetels voor de PvdA in Bloemendaal’. Harold Koster is nieuwe lijsttrekker van de sociaaldemocraten

Harold Koster.© Particuliere foto

Arthur de Mijttenaere
Bloemendaal

Vogelenzanger Harold Koster (57) is de nieuwe lijsttrekker van de PvdA in Bloemendaal. Hij hoopt op een verdubbeling van het zetelaantal.

Een verdubbeling betekent in de Bloemendaalse gemeenteraad twee zetels, want nu heeft de PvdA slechts één plek die wordt bezet door Henk Schell.

Koster, werkzaam op het gebied van ruimtelijke ordening voor de provincie Zuid-Holland, loopt al zo’n tien jaar mee in de coulissen van de Bloemendaalse politiek en wil nu echt in de gemeenteraad gekozen worden. Hij ’kent het circus’ en heeft er zin in om een volgende stap te zetten.

De gemeente Bloemendaal moet in zijn visie meer de regie nemen, als het om belangrijke vraagstukken gaat.

,,We zijn steeds meer een beheergemeente geworden, dat moet veranderen.’’ Een voorbeeld hiervan is een betere samenwerking met de woningbouwcorporaties, zoals Brederode Wonen. ,,Die moeten we bij woningbouwplannen eerder inschakelen en niet eerst op projectontwikkelaars wachten.’’

De gemeenteraad van Bloemendaal is voor de buitenwereld een plek waar vaak met modder wordt gegooid. Wat gaat Koster daar aan doen? Er boven staan, luidt zijn antwoord. ,,Soms hebben mensen ook wel erg lange tenen. Je moet jezelf niet gek laten maken.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.