Ajax jaagt in Turkije op vijfde zege op rij in Champions League

De Ajax selectie tijdens een trainingssessie voorafgaand aan de UEFA Champions League wedstrijd tegen Besiktas in het Vodafone Park op 23 november 2021 in Istanbul, Turkije© ANP

ANP
Istanbul

Ajax gaat vanaf 18.45 uur Nederlandse tijd op jacht naar de vijfde opeenvolgende zege in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdamse club treedt in Istanbul aan bij Besiktas, dat in poule C nog puntloos is.

De ploeg van coach Erik ten Hag is al geplaatst voor de achtste finales en heeft officieel nog 1 punt nodig om zich ook te verzekeren van de eindzege in de groep. De kans dat Besiktas na de winterstop nog actief is op Europees niveau, is zeer gering.

Ten Hag kan in Istanbul niet beschikken over middenvelder Edson Álvarez, die geschorst is. De succesvolle coach van Ajax heeft naast een vervanger voor de Mexicaan nog wat meer wijzigingen aangekondigd in het basisteam dat zondag aantrad in de geslaagde uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-5).

Ten Hag wees dinsdag echter de suggestie af dat een aantal 'reserves' zich mag laten zien. "Nee, geen reserves, het zijn allemaal basisspelers", pareerde hij. "De hele selectie moet bewijzen dat we samen sterk zijn."

Ajax won de thuiswedstrijd tegen de Turkse kampioen in september met 2-0.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen