Telstar pakt puntje tegen TOP Oss: 1-1

Oss

Telstar heeft een punt overgehouden aan een matige wedstrijd tegen TOP Oss in Noord-Brabant. Het werd 1-1.

TOP Oss leek in de openingsfase van plan om Telstar vroeg vast te zetten en te voorkomen dat het de bal rond kon laten gaan. De ploeg van Jonker wist daar onderuit te voetballen zonder kansen te creëren. TOP deed het niet veel beter dan Telstar maar had de mazzel dat de eerste redelijk aanval direct tot een goal leidde van Jearl Margaritha.

Na rust bleken invallers Yaël Liesdek en Ozan Kökcü precies de bravoure te hebben die de ploeg nodig had. Beide invallers durfden diep te gaan en een actie te maken. Het zorgde voor meer dynamiek en energie in het spel van de uitploeg Het was ook geen toeval dat het juist Kökcü was die de bal voorgaf aan Cas Dijkstra, die op fraaie wijze de bal in de kruising krulde.

Waar het duel in de eerste helft stroperig was aan beide kanten, werd het na de 1-1 een open wedstrijd waarbij het spel beide kanten opging. Telstar was weliswaar aanvallend bedrijviger maar TOP kwam er een paar keer goed uit. Nadat Glynor Plet een de grootste kans op de 1-2 liet liggen, kreeg TOP Oss via Rick Stuy van den Herik aan de andere kant een gigantische kans. Hij stond alleen voor doelman Abdel el Ouazzane, die de voorkeur kreeg boven de weer herstelde sluitpost Trevor Doornbusch, maar schoot naast.

Lees ook: Telstar weet ook in Oss het broodnodige vertrouwen niet te vinden maar gaat wel met een puntje naar huis

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen