Ruim 1.400 boosterprikken gezet in GGD-regio Kennemerland

Mevrouw Jongmans kreeg in deze regio de eerste boosterprik.© Foto United Photos

Jacco van Oostveen
Haarlem

In de GGD-regio Kennemerland zijn in de eerste week ruim 1.400 boosterprikken gezet.

De eerste boosterprik, bedoeld om de antistoffen tegen corona een oppepper te geven, werd in deze regio op vrijdag 19 november in IJmuiden gezet. Daar zijn er tot en met woensdag nog 1.403 bijgekomen. Dat blijkt uit cijfers van de GGD. In de eerste fase krijgen alleen 80-plussers en mensen die in de zorg werken een uitnodiging voor een boostervaccinatie.

In totaal zijn er in de week van 18 tot en met 24 november 4.434 vaccinaties gezet in deze regio. Naast de boosterprikken gaat het om 1.155 eerste prikken, 1.545 tweede prikken en 330 derde prikken voor mensen met een afweerstoornis.

Van de 18-plussers in deze regio is nu 82 procent volledig gevaccineerd. In de leeftijdscategorie 12-17 ligt dat percentage op 64 procent. In beide leeftijdsgroepen ligt de vaccinatiegraad ongeveer op het landelijk gemiddelde. In Bloemendaal, Heemstede en Uitgeest ligt de graad iets boven het landelijk gemiddelde.

Besmettingen

Vorige week zijn in de regio 4.346 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Dat zijn er 503 meer dan die week daarvoor. Met name bij kinderen tot 12 jaar nam het aantal besmettingen toe.

Recordaantal

GGD Kennemerland nam in de week van 18 tot en met 24 november een recordaantal coronatesten af: 30.965. Dat zijn er 4.874 meer dan een week eerder. De GGD vraagt mensen rekening te houden met drukte op de locatie. Het maken van een afspraak geniet altijd de voorkeur, aldus de instelling.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.