Spaarnestad maakt het koploper Sliedrecht Sport één set lastig

Tessa de Lange en Marit Pleijste vormen het blok van Spaarnestad.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Jonathan van Haaster
Haarlem

De mannen van Spaarnestad zijn zaterdag met 3-1 onderuit gegaan tegen het tweede team van eredivisionist Sliedrecht Sport: 25-16, 23-25, 25-19, 25-15.

Spaarnestad begon redelijk sterk aan de eerste set, maar zag Sliedrecht Sport geleidelijk uitlopen. In set twee kwam vroeg Spaarnestad-trainer Jonne Pilon bij 16-15 een time-out aan en dat hielp zienderogen. De achterstand werd een 19-23 voorsprong en uiteindelijk setwinst. In sets drie en vier drukte Sliedrecht Sport door.

„We hoopten er een leuke wedstrijd van te maken en dat is gelukt”, vertelde Pilon. „Yorick van Viersen is net hersteld van zijn coronabesmetting, dus vroegen we meer van de andere jongens. In de tweede set kwam dat erg goed uit de verf. In de laatste twee sets kwam het klassenverschil bovendrijven.”

Door de nieuwe coronamaatregelen zijn alle trainingen en wedstrijden tot en met de topdivisie tussen 5 en 17 uur verboden. Aanstaande zaterdag zou Spaarnestad voor de beker in actie komen tegen eredivisie koploper Orion, maar onzeker is nog of dat duel doorgaat omdat er ploegen uit de eredivisie, maar ook lager aan meedoen. „Het is even afwachten wat de Nevobo daarmee gaat doen. In de tussentijd hopen we te kunnen regelen om op zaterdagen voor 17 uur te trainen.”

In poule B van de topdivisie is het vrouwenteam van Spaar-nestad in de Beijneshal met 1-3 onderuit gegaan tegen Doetinchem: 18-25, 25-21, 21-25, 18-25. Spaarnestad kwam wederom net tekort om minimaal een punt te pakken.

„In de eerste set zat het er niet in. Doetinchem had veel servicedruk, aanvalskracht en ze maakten weinig fouten”, blikte Spaarnestad-trainer Nico Halsema terug. „In de tweede set speelden we heel goed en winnen we verdiend, maar we beginnen de derde set vervolgens met ons hoofd nog in de zevende hemel. Dan loop je weer achter de feiten aan en dat moet er echt uit.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen