EDO kan lang mee met Marken maar verliest weer

Rinus van der Lugt
Haarlem

Het wil maar niet lukken met EDO. De formatie van trainer Erik Metgod kan zich elke keer meten met de tegenstander, maar elke keer staan de Haarlemmers toch weer met lege handen.

Afgelopen zaterdag was het niet anders. De thuisploeg kon lang in het spoor van Marken meegaan, kreeg zelfs de beste kansen maar zag vijf minuten voor tijd de bezoekers een 1-2 zege uit Haarlem meenemen.

,,Het is de realiteit op het ogenblik”, stelde Metgod na afloop vast. ,,Elke keer hoop ik dat het goed gaat komen en elke keer lukt het niet.”

Dat het niet lukt, mogen de spelers zich ditmaal aantrekken. Na een gelijkopgaande eerste helft waarin Yeboah Augustin de ruststand op 1-1 wist te brengen, nadat de bezoekers via een strafschop op 0-1 waren gekomen, pakte de thuisploeg na de wissel het heft in handen. ,,Voetballend liep het goed”, concludeerde Metgod. ,,In het laatste kwartier besloot ik zelf aanvallend te wisselen, omdat ik het gevoel had dat wij deze wedstrijd konden winnen. Wij kregen ook drie goede kansen, maar het afwerken liet te wensen over.”

Vijf minuten voor tijd kregen de Haarlemmers de deksel op de neus. Een van de weinige kansen die Marken wist te creëren werd gelijk doeltreffend afgerond. ,,Een foutje bij ons in de laatste linie en die wordt gelijk afgestraft”, analyseerde Metgod, ,,In die fase zitten wij op dit moment. Het moet toch een keertje gaan lukken.”

Overige uitslagen:

Zandvoort - FC Almere 9-3. Doelpunten Zandvoort: Bud Water (driemaal), Salim Fertout (driemaal), Nigel Berg, Nigel Castien, Kas de Vries.

Te Werve-Van Nispen 2-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen