Erehaag van Graafschapsupporters bij uitvaart van ’culttrainer’ Simon Kistemaker

Simon Kistemaker zwaait naar het Telstar publiek na de presentatie van zijn boek ‘De Kist’, geschreven door Voetbal International-journalist Youri van den Busken.© Archieffoto/Ron Pichel

Van onze verslaggever
Heemskerk

Om Simon Kistemaker de laatste eer te bewijzen, zullen meerdere touringcars met Graafschapsupporters maandagmiddag naar Heemskerk afreizen vanuit Doetinchem. Kistemaker overleed afgelopen dinsdag op 81-jarige leeftijd.

De legendarische Simon Kistemaker trainde veel voetbalclubs, waaronder Utrecht, Spakenburg, Telstar, Türkiyemspor, FC Breukelen en ADO'20. Zijn mooiste periode beleefde hij echter van 1989 tot 1993 bij de Graafschap en dat zijn de supporters daar tot op de dag van vandaag niet vergeten.

Met bussenvol komen ze daarom vandaag uit Doetinchem. Ze parkeren bij Ado’20 om vervolgens een erehaag van Graafschapsupporters te vormen langs de oprijlaan van Chateau Marquette, waar een herdenkingsbijeenkomst wordt gehouden voorafgaand aan de uitvaart. Rond half vier begeleidt de familie Simon Kistemaker naar het crematorium.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.