Elke week weer gepuzzel met de opstelling bij winnend Pancratius: ’We moeten dit zo snel mogelijk vergeten’

Bart Slegers
Badhoevedorp

De eerste helft van Pancratius was nog enigszins acceptabel tegen ASC en dat leverde uiteindelijk ook de 3-1 zege op. Het tweede bedrijf zal men snel vergeten.

Als de winterstop vroeger in gaat zoals iedereen verwacht na de aangekondigde coronamaatregelen is Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn niet heel rouwig. Iedere week is het weer puzzelen met zes tot zeven afwezigen uit de basiself. Overigens moet een makkelijke zege op rode lantaarndrager ASC dan ook wel lukken.

Het leek immers een schiettent te worden in de eerste minuut. „Ik zat nog niet eens op mijn stoel”, keek Hijzelendoorn terug op dat moment. Bas Pel was de vormgever van dat doelpunt. „Dan ga je er goed voor zitten. Het spel voor de rust was redelijk met druk op de bal.”

Dat offensief leverde nog een doelpunt op van topscorer Dave Hertog. Later in het eerste bedrijf was Niels Vahlkamp trefzeker.

Daar bleef het echter bij voor Pancratius, die te laag staat voor de ambities in de tweede klasse. „Het was eigenlijk gewoon slecht na de rust. Er was geen pressie meer op de bal en we kregen niets eens echt grote kansen”, aldus de oefenmeester. „Uiteraard waren we aan onze stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. Ik heb de spelers gefeliciteerd met de overwinning maar we moeten dit duel zo snel mogelijk vergeten. Aan de andere kant is het ook zo dat we goede wedstrijden hebben verloren dit seizoen. Dan kies ik toch voor slecht spelen en winnen.”

Pancratius staat na de driepunter op de zesde plaats.

Overige uitslagen: ESTO - DIOS afgelast.

Meer nieuws uit Sport Regionaal