Israël sluit grenzen voor buitenlanders om Omicron-variant

ANP Producties | Bron: ANP
Tel Aviv

Israël sluit de komende twee weken zijn grenzen voor buitenlanders uit angst voor de Omicron-variant van het coronavirus. Ook zet het land opnieuw technologie van de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet in om via telefoongegevens mogelijke coronabesmettingen op te sporen.

Israël is het eerste land dat zijn grenzen volledig sluit voor de buitenwereld vanwege de nieuwe variant. De maatregel gaat in de nacht van zondag op maandag in. Het land hoopt dat binnen twee weken er meer informatie bekend is over de mutaties.

In het land is tot nu toe één besmetting bekend met de Omicron-variant, die mogelijk zeer besmettelijk is. Daarnaast worden zeven verdachte gevallen nog onderzocht.

Shin Bet gebruikte eerder tijdens de pandemie ook al de locatiegegevens van mobiele telefoons. Bij wie het coronavirus destijds werd vastgesteld ging de binnenlandse veiligheidsdienst na waar diegene de veertien dagen daarvoor was geweest.

De regering in Israël is ook een nieuw quarantaineplan overeengekomen. Israëliërs die volledig zijn gevaccineerd of genezen en in het buitenland zijn geweest, moeten na aankomst in hun thuisland 72 uur in zelfisolatie. En als ze uit hoogrisicogebieden komen, moeten ze in een hotel in quarantaine tot ze negatief zijn getest.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.