Vrouwen DSS hebben overwicht maar stappen toch met nederlaag het veld af

Bart Slegers
Eindhoven

Kansen genoeg, maar uiteindelijk stapte de thuisploeg met een 3-0 zege van het veld. De vrouwen van DSS beloonden zichzelf niet tegen FC Eindhoven.

Cruciaal was het uitglijden van een DSS-verdediger Moïse Cevat bij de 1-0 voor Eindhoven. Dat was in een fase waarin de bezoekers de betere ploeg waren en het organisatorisch goed stond. DSS raakte daarvoor namelijk de paal (schot Roos van der Sluis) en zeilde een inzet van Genieve Martens net over. DSS-trainer Marelle Worm baalde zichtbaar van de improductiviteit van haar formatie. ,,We waren dus zeker niet de mindere. Sterker nog, we heersten echt in de wedstrijd maar vergeten dan een goal te maken. We moeten onszelf meer gaan belonen in dit soort wedstrijden.”

FC Eindhoven staat een stuk hoger in de topklasse, maar dat kwam dus niet tot uiting in het veld. Na de sterke eerste helft kwamen de Haarlemmers met goede moed de kleedkamer uit, maar de hoop werd vrij snel de grond ingeboord door de 2-0 van Eindhoven. DSS bleef aandringen maar een goal was dus teveel van het goede. In de slotfase gaf DSS nog een strafschop weg na een onnodige overtreding. DSS mist door de nederlaag de aansluiting met de middenmoot.

Worm: ,,We stapten wel met een kater van het veld, omdat je negentig minuten lang het idee hebt dat we van deze tegenstander hadden kunnen winnen. Op zich is het goed om te zien dat we tegen Eindhoven, wel kansrijk zijn. We moeten nog een stap zetten om overwicht om te zetten in een zege.”

vrouwen topklasse

FC EindhovenDSS3-0

Santema 1-0, Santema 2-0, Van der Plas 3-0 (pen).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen