Hoofddorp pakt drie punten in Zuid-Scharwoude

Hillegom kreeg een pak slaag© Martin de Haan

Simon Luybé
Zuid-Scharwoude

Het was feest in de bus terug bij Hoofddorp. De ploeg van Jethro Abram won met 3-4 van LSVV.

,,We kunnen moed putten uit de laatste drie wedstrijden waarin we zeven punten hebben gepakt”, aldus de opgeluchte Abram, die de periode tot de winterstop goed wil doorkomen. ,,Het is nu afwachten wat de regering gaat vertellen. Zondag spelen we een oefenwedstrijd. Ik ben blij met de drie punten en eindelijk hebben we twee keer normaal kunnen trainen.”

Hoofddorp begon uitstekend en stond binnen twee minuten 0-1 voor. Door een fout bij LSVV kon Yannick Spaargaren alleen op de keeper af en scoren. Niet veel later stond het 1-1. ,,We gaven gemakkelijk een vrije trap weg en de bal ging vanaf een meter of vijfendertig in enen in het doel. Een inschattingsfout van keeper Guus Zuidema”, had Abram gezien.

De doelpunten vielen als rijpe appels uit de boom. Na tien minuten spelen leidde Hoofddorp weer. Uit een hoekschop was het Martijn Tjon-A Njoek die 1-2 maakte. ,,We konden doordrukken maar deden dat niet. Ik vond ons ook een beetje paniekerig worden”, zag Abram. Nu kwam LSVV weer op gelijke hoogte.

In de tweede helft scoorde Hoofddorp weer rap. Een inworp werd verlengd door Tjon-A Njoek en ingeschoten door Gairvyno Zeefuik. Door persoonlijke fouten en een goede aanval van LSVV werd het voor de derde keer deze middag gelijk: 3-3. Vlak voor tijd werd de zege veilig gesteld. Na een voorzet van Floris Reurts liet aanvaller Tjon-A Njoek zijn tweede van de middag aantekenen. Een vierde gelijkmaker viel niet. ,,Het was hangen en wurgen in de slotfase. Maar Zuidema maakte zijn foutje goed met twee prachtige reddingen uit de kruising.”

Hoofddorp, tiende op de ranglijst, is LSVV tot op een punt genaderd maar heeft twee duels minder gespeeld.

Overige uitslagen:

FC Uitgeest-DSOV afgelast.

Fortuna Wormerveer-Hillegom 7-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen