Carolina werd uit vliegtuig gehaald: ’De suggestie dat we ontsnapt zouden zijn uit quarantaine is te belachelijk voor woorden’

Schiphol

Carolina Pimenta uit Spanje werd zondag op Schiphol uit een vliegtuig gehaald omdat ze vrijdag na een vlucht uit Zuid-Afrika positief was getest op het coronavirus. Ze verblijft nu noodgedwongen met haar partner Andrés in een ziekenhuis in Haren, vlak bij Groningen. „De suggestie dat we ontsnapt zouden zijn uit quarantaine is te belachelijk voor woorden. Niemand heeft ons verteld wat de regels zijn, we zijn behandeld als honden”, meldt RTL Nieuws.

Pimenta is biomedisch onderzoeker. „Geen haar op mijn hoofd die eraan zou denken iets te doen waarmee ik de gezondheid van anderen in gevaar breng. Ik weet hoe belangrijk het is dat iedereen zich in deze crisis aan de regels houdt. Maar dan moeten we wel weten wat die regels precies zijn.”

Ze schetst een ontluisterend beeld van wat haar en haar vriend overkwam sinds ze vrijdagochtend op Schiphol wilden overstappen op een vlucht naar Spanje - naar huis. Haar verhaal over de chaos op de luchthaven en de manier waarop ze sindsdien van het kastje naar de muur zijn gestuurd, sluit aan bij wat andere reizigers vertellen over de gebrekkige opvang en de haperende communicatie.

Lees ook: Spaanse media hard over vlucht ’quarantaine-echtpaar’: ’Dat ze in de cel mogen belanden’

Lees ook: Burgemeester wist dat echtpaar was ontsnapt uit quarantainehotel, maar kon niet gelijk ingrijpen: ’Er moet juridische titel zijn om mensen aan te houden’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.