Nou ja, Sinterklaas staat op de Zuidpier te vissen. En hij heeft ook nog wat gevangen....

© Foto Plaatjespiet/NHA

Guus Hartendorf
Velsen

Kinderen, kijk d’r nou eens aan! Daar is Sinterklaas warempel op de Zuidpier aan het vissen! Hebben jullie dat ooit gezien? Dat is nog eens wat anders dan met storm en regen op de hoge hoge daken lopen.

En zo te zien heeft Sint-Nicolaas nog wat gevangen ook: een zeldzaam Kapoenvisje. Die zwemmen alleen in december rond de pieren en ze zijn lekker! Heeft de kindervriend even geluk. Het verklaart meteen waarom Sinterklaas dit jaar niet op de Pakjesboot te vinden was, op weg naar Nederland.

Hengel

Zoals jullie zien heeft hij niet alleen een hengel in zijn handen, maar ook nog zijn staf. Zou zijn hengel bovenaan ook een krul hebben? Dat zou wel mooi zijn. Er staan best hoge golven en daarom heeft de Sint zeker zijn ‘onderjurk’ opgetrokken, want je kan z’n kousen zien. Ook dat is zeldzaam, want dat is eigenlijk geheim. Daar heeft-ie even niet aan gedacht! Daar moet de Plaatjespiet eigenlijk op letten, maar die is vast bang om van de pier te waaien.

Die pieren zijn in 1949, als deze foto gemaakt wordt, nog niet zo lang als vandaag de dag. Dat is maar beter ook voor het paard van Sinterklaas, dan hoeft die niet zo ver te stappen. Bang voor zeewater is het dier natuurlijk niet, want hij is gewend om op het dek van de Pakjesboot te staan.

Pakjes

Hoe zou het dit jaar gaan, met al die corona-toestanden? Komt de goedheiligman wel of niet op school of slaat hij er een paar over? Vult hij de schoenen nog wel of zet hij alle pakjes zo maar ergens neer? Dat met die pakjes is ook elk jaar weer een gedoe! Nu kunnen ze de deur van het pakjesruim niet open krijgen. ’t Is maar te hopen dat ze er voor pakjesavond nog bij kunnen komen! Misschien draagt Sinterklaas ook wel een mondkapje, een rooie met een kruis erop. Nou, afwachten maar!

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.