Australië stelt grensopening uit vanwege Omikron-variant

ANP Producties | Bron: ANP
Canberra

Australië stelt de geplande heropening van de grenzen voor internationale studenten en andere mensen met een visum uit vanwege zorgen over de Omikron-variant van het coronavirus. De grenzen zouden woensdag weer opengaan.

De heropening is verschoven naar 15 december. Australië wil in die twee extra weken genoeg informatie verzamelen over de nieuwe variant om een betere inschatting van het risico te maken. De eerste gevallen van de Omikron-variant zijn al vastgesteld in Australië.

Inwoners van Australië en mensen met de Australische nationaliteit die volledig zijn ingeënt tegen het coronavirus mogen het land nog wel in. Zij moeten echter wel een periode in quarantaine, de duur verschilt per staat. Ook reizigers uit Nieuw-Zeeland en Singapore, waar Australië afspraken mee heeft gemaakt, mogen het land nog in, meldt omroep ABC.

De Australische regering overlegt dinsdag of er nog meer maatregelen moeten worden genomen tegen de Omikron-variant. Er is al een reisverbod ingesteld voor landen in het zuiden van Afrika.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.