Olivijn schiet omhoog in de Lekker500, Bokkedoorns wederom bij absolute top

De Lekker 500.

De Lekker 500.

Judy Nihof
Haarlem

Olivijn in Haarlem behoort tot de snelste stijgers in de Top 100 van restaurantgids Lekker500 2022. Het restaurant van chefkok Menno Post schiet 29 plekken omhoog naar de 60ste plaats. De Bokkedoorns in Overveen is met de 22ste plaats wederom het hoogst genoteerde restaurant uit de Haarlemse regio.

Menno Post is blij met de waardering van de inspecteurs van Lekker500. ,,Het is in Nederland de meest gelezen restaurantgids’’, aldus de Haarlemse horecaondernemer. ,,We hebben afgelopen jaar hard gewerkt voor kwaliteit en groei in Olivijn. Als dat wordt opgemerkt in de gids, dan weet je dat je goed bezig bent.’’

In Lekker500, volgens de makers een onafhankelijke gids, staan de 500 beste restaurants van Nederland. Tot de beste 100 restaurants behoren slechts twee zaken in de regio Haarlem: De Bokkedoorns (twee Michelinsterren) en Olivijn (één Michelinster).

De Bokkedoorns eindigt al jaren in de hoogste regionen van de gids, ook toen Menno Post daar nog de keuken leidde. In 2018 begon Post voor zichzelf.

Gastvrijheid

De Lekker500 verschijnt één keer per jaar. Een team van proevers beoordeelt horecazaken op zestig punten zoals de opbouw van de menukaart, de kwaliteit van het eten, de presentatie, gastvrijheid en wijnbehandeling.

Volgens de gids is De Librije van Jonnie Boer het beste restaurant van Nederland. Tweede is een snelle stijger: Tribeca in het Brabantse Heeze. Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen staat op de derde plaats.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.