Bewegend Verleden: Een ‘ramp’ in Haarlem-Parkwijk en een brandende Meteor op Schiphol [video]

Haarlem/Schiphol

Haarlems Dagblad en Noord-Hollands Archief presenteren iedere maand een bijzonder historisch filmpje. Deze maand: een grote rampenoefening in 1960 in Haarlem-Parkwijk en op Schiphol.

Het is dinsdag 6 september 1960 als een stoet van maar liefst 150 voertuigen naar Haarlem-Oost rijdt. Een groot deel van Parkwijk staat in brand!

Gelukkig is het maar een oefening, maar wel een hele grote. Op het filmpje van de Haarlemse brandweer zien we een deel van de 48 tankautospuiten met aanhangwagens met pomp naar de ramp rijden. Politiemotor met zijspan voorop. ‘Opschudding in Parkwijk’, aldus de Nieuwe Haarlemsche Courant, en verkeersproblemen door al die brandweerwagens.

(Tekst gaat door onder de foto)

Als 5000 meter brandweerslang is uitgerold, wordt maar liefst 112.000 liter water per minuut over Parkwijk gespoten.

Voor al die blussers staat de ‘cantinewagen’ van de Haarlemse Bescherming Bevolking op de kruising Leonard Springeraan/Prins Bernhardlaan.

(Tekst gaat door onder de foto)

Op het filmpje zien we vooral militairen als brandweermannen. Het gaat dan ook om een oefening van de Mobiele Colonne, een krijgsmachtonderdeel dat in 1955 is opgericht om in geval van rampen te kunnen worden ingezet. Deze brandweermacht bestaat uit militairen die na een reorganisatie ‘overcompleet’ zijn geworden.

(Tekst loopt door onder de video)

Het filmpje gaat verder met een oefening op Schiphol. We zien een blijkbaar overbodig geworden Gloster Meteor van de Koninklijke Luchtmacht op zijn neus staan, in een bak die volgepompt wordt met brandstof.

Een enorme fik veroorzaakt gigantische zwarte rookwolken. De brandweer van Schiphol komt spuitend met het waterkanon aanrijdend. Een brandweerman rent af op de cockpit en wordt overdekt met blusschuim.

(Tekst gaat door onder de foto)

Ook deze oefening is zeer waarschijnlijk gehouden in 1960, valt te concluderen uit ‘Brandweer Schiphol 60 jaar net even anders’:

,,Het straaltijdperk bereikte eind jaren vijftig Schiphol en er moesten landingsbanen verlengd worden of zelfs nieuw aangelegd. Het dorpje Rijk ging tegen de vlakte voor de aanleg van de Kaagbaan (06-24).

Die nieuwe baan lag te ver van de brandweerkazerne om er in het geval van een calamiteit op tijd te kunnen zijn. De bouw van een dépendance was daardoor nodig.

Post Rijk, op de kruising van de Kaagbaan en de Aalsmeerbaan, was geboren. Bovendien werd achter de post een oefenterreintje aangelegd, waarin een oliebak in de vorm van de vliegtuig was opgenomen.

In datzelfde jaar 1960 werd een nieuwe alarmregeling van kracht, waarbij ook de omliggende brandweerkorpsen betrokken werden en werd een grote oefening opgezet.“

(Eerdere afleveringen van Bewegend Verleden vind je hier)

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.