Opknapbeurt van hobbelige fietspaden op de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord is begonnen

Begonnen wordt met het westelijke deel van de Rijksstraatweg, tussen het Delftplein en de Jan Camperstraat.© Foto gemeente Haarlem

Van de redactie
Haarlem

De eerste betonplaten voor de opknapbeurt van de fietspaden op de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord zijn gelegd.

De fietspaden zijn op veel plekken in slechte staat door boomwortels die het asfalt naar boven drukken waardoor hobbels en gaten ontstaan. Om het fietspad weer hobbelvrij te maken, wordt het het komende jaar gerenoveerd.

Goed uit de test

Op plekken met wortelschade komen betonplaten en op sommige delen wordt het asfalt vernieuwd. De keuze voor betonplaten is genomen na een proef. Op het fietspad aan de westzijde van de Rijksstraatweg tussen de Korteweg en de Ambachtstraat, werden de platen vorig jaar getest.

Wethouder Robbert Berkhout (mobiliteit): „Ik ben erg blij met de gevonden oplossing van betonplaten, hiermee worden zowel bomen gespaard als de wortelopdruk voor de toekomst voorkomen. En we brengen het fietsplezier terug op de Rijksstraatweg”

In goede banen

De fietspaden op de Rijksstraatweg zijn druk bereden. Hierdoor wordt het een uitdagende operatie om het fietsverkeer in goede banen te leiden. Begonnen wordt met het westelijke deel tussen het Delftplein en de Jan Camperstraat.

Meer informatie is te vinden op de projectpagina van de gemeente.

Lees ook: Eindelijk een einde aan gehobbel en valpartijen. Asfalt op fietspad langs Rijksstraatweg en Schoterweg maakt plaats voor betonplaten

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.