Agenten stuiten bij toeval op hennepkwekerij in Heerhugowaard: verdachten uit Beverwijk, Volendam en Wormerveer aangehouden

© Archieffoto

Internetredactie
Heerhugowaard

De politie heeft woensdag een henneptuin en een hennepkwekerij ontmanteld aan het Brandpunt in Heerhugowaard. Agenten waren bij toeval gestuit op de hennepkwekerij: er werd een wietlucht geroken.

De politie was bezig met de ruiming van een henneptuin. Toen dat klusje nagenoeg geklaard was, roken agenten nog steeds een wietlucht. Die bleek afkomstig te zijn uit een flatwoning.

De politie ging poolshoogte nemen en belde bij het huis aan. De hele woning was ingericht als hennepkwekerij. Zo’n 300 planten, 250 gedroogde planten en ongeveer twee kilo henneptoppen werden in beslag genomen

Drie personen zijn aangehouden en worden verhoord. Het gaat om een Beverwijker (48), een Volendammer (34) en een man uit Wormerveer (65). Naast het telen van de plantjes worden ze verdacht van het stelen van elektriciteit.

Bij de woning waar de henneptuin werd aangetroffen heeft de politie 840 wietplanten geruimd. Een onderzoek naar de verantwoordelijke kweker loopt nog.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.