Smaakmaker Rashaan Fernandes is ziek en ontbreekt bij Telstar tegen VVV

Velsen-Zuid

Een tegenvaller bij Telstar voor aanvang tegen VVV is dat Rashaan Fernandes niet beschikbaar is.

De aanvaller is een van de smaakmakers en was dit seizoen belangrijk met zes assists en twee doelpunten. Hij is ziek. Ook Ronald Koeman Jr., Anwar Bensabouh en Tom Overtoom zijn geblesseerd en niet inzetbaar.

Een tegenvaller voor trainer Andries Jonker. ,,We hebben een fase gehad waarin we drie keer achter elkaar wonnen en het is een feit dat de vier afwezigen toen in de basis stonden.”

Telstar beleeft een moeizaam seizoen tot nu toe. In zeventien wedstrijden wist het slechts vier keer te winnen. Uit de laatste zes wedstrijden werden drie punten pakt. De laatste overwinning dateert alweer van 18 oktober, op bezoek bij Jong PSV.

Vorige week werd er op bezoek bij TOP Oss met 1-1 gelijk gespeeld. Jonker vond dat veel spelers nerveus begonnen. ,,Het is op dit moment voor een aantal jongens moeilijk om onbevangen te spelen. Ze leggen zichzelf te veel druk op tijdens wedstrijden. Een spelers als Yassine Zakir begon heel vrij maar merkt nu ook dat het profbestaan zwaar is. Dat soort zaken komen overal over, ook bij topteams. Dat heb ik zelf gezien. We maken hebben dit onderwerp ook bespreekbaar gemaakt in de groep. Zo probeer je bij speler de juiste snaar te raken.”

Vorige week begon Abdel el Ouazzane in het doel bij Telstar. Andries Jonker wil niet zeggen of dat deze week weer het geval is of dat hij toch kiest voor Trevor Doornbusch. ,,Dat krijgen de spelers eerst zelf te horen.”

Meer nieuws uit Telstar