Ander strijdplan levert Telstar ook niets op. 1-3 nederlaag tegen VVV [video]

Rein Smit (in oranje tenue) mocht het weer eens vanaf de aftrap laten zien.© foto united photos / rob van wieringen

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Het spel van Telstar met nieuwe namen en een andere tactiek tegen VVV bood perspectief. Zeker in de tweede helft was het spel goed. Het resultaat niet, want VVV won met 1-3 van de Witte Leeuwen.

Lees ook: Ondanks verlies wil Andries Jonker met Telstar voortbouwen op wedstrijd tegen VVV: ’Wat dat betreft ben ik weleens jaloers op Ajax’

Na tweeënhalf jaar voornamelijk in 5-3-2 te hebben gespeeld, koos Jonker na de slechte seizoensstart de laatste weken voor 4-3-3. Aangezien ook dat niet de gewenste punten opleverde, greep Jonker weer in.

Gyliano van Velzen was naar de bank verhuisd en Roscello Vlijter kreeg voor het eerst sinds zijn komst naar Velsen-Zuid in 2019 een basisplaats in de eerste divisie. De zieke Rashaan Fernandes werd voorin vervangen door Rein Smit. Smit vormde samen met Glynor Plet de voorhoede met Cas Dijkstra achter de spitsen.

De mutaties leken niet het ei van Columbus. Het team begon immers ontzettend angstig. Het toonde zich een wereldkampioen tikkie terug. Als Telstar eens een bal naar voren speelde, ging die bijna altijd verloren. Het gaf VVV kans om er in de omschakeling uit te komen.

Na een kwartiertje stonden de Limburgers voor door een doelpunt van Mitchell van Rooijen. Hij kon bij een corner zonder problemen de zestien inlopen en fraai afronden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pas aan het einde van de eerste helft kreeg Telstar zijn eerste kans, überhaupt pas het eerste schot wat werd gelost. Het was wel direct een grote kans. Rechtsback Yassine Zakir swingde het zestienmetergebied in en gaf voor op Plet. Zijn schot werd gekeerd door de ingevallen doelman Lukas Zima.

Net als vorige week op bezoek bij TOP Oss was het verschil tussen de eerste en tweede helft bij Telstar groot. Waar het vorige week invallers Ozan Kökcü en Yaël Liesdek waren die voor de nodige peper zorgden, wisten dezelfde elf namen na rust wel de weg naar voren te vinden.

Het spel was opportunistischer. Vaker werd geprobeerd om met afstandsschoten iets te forceren. Na een klein uurtje leverde het de gelijkmaker op. Een goede actie van Anthony Berenstein leverde een corner op, waarna verdediger Özgür Aktas zijn derde goal van het seizoen maakte.

VVV, ook niet bepaald een club in vorm als degradant op de veertiende plek, kwam er niet aan te pas maar kwam toch weer op voorsprong. Vanuit een corner kwam de bal met het nodige geluk voor de voeten van Bryan Koglin. Die schoot hard raak.

Telstar ging meer risico nemen en was via een kopbal van Yassine Zakir nog dichtbij een punt. Bij een corner ging doelman Abdel el Ouazzane mee naar voren. VVV kon eruit komen via Roemer Yahcuroo. Die bepaalde de eindstand op 1-3.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Telstar-VVV 1-3

16. Van Rooijen 0-1, 57. Aktas 1-1, 75. Koglin 1-2, 90. Yahcuroo 1-3

Telstar El Ouazzane; Zakir, Tugarinov, Aktas, Berenstein (79. Liesdek); Vlijter, Van Wetten (84. Blackson); Van Doorm, Dijkstra (67. Kökcü): Plet, Smit (79. Van Velzen)

VVV Van Crooij (30. Zima); Pachonik, Van Dijck, Koglin, Janssen; Smans (65. Yahcuroo), De Boar, Van Rooijen; Sorga (65. Essanoussi), Braken, Schroijen (75. Bastijaans)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen