VVD Bloemendaal gaat met nieuwe namen gemeenteraadsverkiezingen in. Lijsttrekker Eelke van Tienhoven hoopt op zes of zeven zetels

Eelke van Tienhoven

Eelke van Tienhoven© Particuliere foto

Arthur de Mijttenaere
Bloemendaal

De VVD Bloemendaal kiest voor nieuwe gezichten om de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart in te gaan. Lijsttrekker is nieuwkomer Eelke van Tienhoven.

Van Tienhoven (41) is werkzaam als interim financieel directeur. Hij was eerder bestuurslid van de VVD in Bloemendaal-Heemstede en ook duo-raadslid in Amsterdam-West.

Van Tienhoven is een optimist, hij hoopt dat de VVD bij de komende verkiezingen zes of mogelijk zelfs zeven zetels in de wacht sleept. Nu hebben de liberalen er vijf waarmee ze de grootste partij in de gemeenteraad zijn. De wethouderskandidaat van de VVD is de huidige wethouder Nico Heijink, die er graag nog een termijn aan vastknoopt. Van Tienhoven wil zelf voorlopig geen wethouder worden.

De volgorde op de kieslijst: 2. Rolf Harder; 3. Albertine Zoetmulder, 4. Sander van Rij, 5. Aart Werners, 6. Hanneke Veringa, 7. Wim Brussaard, 8. Carin Prins, 9. Hildebrand de Boer, 10. Petra van Hoeken. Oud-voetbalbestuurder en Bekende Nederlander Michael van Praag is lijstduwer op plek 19.

Bij de eerste vijf kandidaten zit slechts één vrouw. Van Tienhoven vindt het ’jammer’ dat het er zo weinig zijn.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.