Cookeilanden melden eerste besmetting met coronavirus

ANP Producties | Bron: ANP
Avarua

De Cookeilanden hebben zaterdag hun eerste coronabesmetting gemeld. De kleine eilandnatie in de Grote Oceaan was een van de laatste landen op de wereld waar het coronavirus nog niet was waargenomen.

De Cookeilanden, met circa 17.000 inwoners, hebben een van de hoogste vaccinatiegraden ter wereld. Van alle mensen die er in aanmerking komen voor coronavaccins, is 96 procent volledig gevaccineerd.

De besmette persoon is een 10-jarige jongen die in quarantaine zat. Samen met zijn familie keerde hij donderdag met een repatriatievlucht terug vanuit het buitenland. Volgens premier Mark Brown laat de positieve test zien dat het testbeleid en de voorbereidingen voor het hervatten van het internationale reisverkeer van waarde zijn.

De grenzen van de Cookeilanden gingen aan het begin van de pandemie op slot, maar er zijn nu plannen om weer toeristen te verwelkomen. De reisbubbel met Nieuw-Zeeland wordt vanaf 14 januari weer hervat, nadat die eerder dit jaar werd stopgezet vanwege een uitbraak in Auckland.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.