Voormalig Republikeins presidentskandidaat Bob Dole overleden

ANP Producties | Bron: ANP
Kansas

De Republikeinse oud-politicus Bob Dole is zondag op 98-jarige leeftijd overleden, maakte de Elizabeth Dole Foundation bekend. Bob Dole was in de jaren 80 en 90 leider van de Republikeinse fractie in de Senaat. In 1976 was hij de kandidaat van zijn partij voor het vicepresidentschap, in 1996 voor het presidentschap. Beide verkiezingen verloor hij.

Dole diende in het Amerikaanse leger ten tijde van de Tweede wereldoorlog en vocht onder meer in Italië. Daar raakte hij dusdanig gewond dat zijn medesoldaten hem op het slagveld achterlieten, in de veronderstelling dat hij dood was. Door de verwondingen die hij daar opliep kon hij later zijn rechterarm niet meer gebruiken.

In 2016 was Dole voor het laatst prominent in het nieuws toen hij als een van de weinige oude kopstukken van de Republikeinse Partij zijn steun voor presidentskandidaat Donald Trump uitsprak. Hij was destijds, op bijna 93-jarige leeftijd, de enige voormalige presidentskandidaat die aanwezig was op het partijcongres waarop Trump officieel werd genomineerd.

In februari maakte Dole bekend dat hij aan longkanker leed. Aan de gevolgen van die ziekte is hij overleden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.