Grondwateroverlast in wijk rond Warande in Bevewijk. ’Pas volgorde van werk in de wijk aan en bagger de sloten in park Westerhout beter’

De fractie Vrij1 wijst op het hoge waterpeil in de sloten van park Westerhout.© Foto Vrij!

Van onze verslaggever
Beverwijk

Bewoners van de Warande, Anemonenlaan en Ranonkellaan in Beverwijk ondervinden veel last van grondwater in hun kruipruimten, constateert de fractie Vrij!. De wijk wordt momenteel aangepakt, maar de volgorde van het werk zou anders moeten, stelt fractievoorzitter Kelly Uiterwijk.

,,De aanpak van de wijk biedt goede perspectieven om de problemen op te lossen. Echter zijn er bij bewoners vragen over de volgordelijkheid in de aanpak. Er wordt logischerwijs begonnen bij het laagste punt in de Zonnebloemlaan, maar met de huidige planning zijn de Warande, Anemonenlaan en Ranonkellaan pas als laatste aan de beurt, terwijl daar de grootste problemen zijn’’, schrijft Uiterwijk aan het college van burgemeester en wethouders.

Daarnaast wijst ze op park Westerhout, daar zijn volgens Uiterwijk veel sloten en afwateringen vervuild of verstopt. Ze vraagt het college om de sloten in park Westerhout beter te baggeren en schoon te houden om zo grondwateroverlast in de omgeving te beperken.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.